Українська податкова служба розповіла про те, яким ФОП потрібні касові апарати

2021-01-13 14:56
76
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Законодавчі аспекти Бізнес і фінанси Юридична допомога

Зміст

Чиновники повідомляють, що більшості ФОПів таки вдасться уникнути незручного обов'язку. Обов'язкове та загальне використання реєстраторів розрахункових операцій перенесли на наступний 2022 рік.

Що змінилося і до чого готуватися цього року?

Відштовхуючись від нових правил, у період з 1 січня 2021 року та до 1 січня 2022 року ФОПи 2, 3 та 4 групи звільнені від обов'язкового використання касових апаратів. Незалежно від того, яким саме бізнесом займається окремо взята людина, це правило стосуватиметься його, якщо загальний річний дохід не перевищує суму 1,320 млн грн.

Цьому повідомленню можна вірити, оскільки стаття, що підтверджує, була опублікована прес-службою Державної податкової служби країни.

З іншого боку, так пощастило не всім. Реєстратори розрахункових операцій у 100% випадків будуть потрібні тим ФОПам, які займаються:

  • продажем складної техніки, реалізація якої передбачає можливість повернення та гарантійного обслуговування;
  • реалізацією всіх товарів медичного застосування, а також наданням послуг у сфері охорони здоров'я;
  • продажем ювелірних прикрас, інших виробів, у створенні яких використовуються дорогоцінні метали, каміння.

Варто нагадати, що невелике відстрочення було введено в дію рішенням депутатів Верховної Ради України. Таким чином вони спробували пом'якшити перехід для малого та середнього бізнесу в і без того складних умовах сучасної економіко-медичної кризи.

Податкова підтвердила, що в майбутньому касові апарати не будуть застосовуватись лише у випадках, коли використовуються банківські системи дистанційного обслуговування. Те саме стосується і ситуацій, коли використовуються послуги з переказу коштів.


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм