Переваги використання програмного РРО для ФОП

2024-04-03 14:49
166
Ця стаття на мовах: UA / RU

torgsoft.ua


Стаття у розділах:

Законодавчі аспекти Бізнес-інструкції Бізнес і фінанси Юридична допомога

Зміст

Український закон № 265/95-ВР надав підприємствам можливість використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій нарівні з апаратними. Варто враховувати, що програмні РРО мають свої особливості у використанні, а також вимагають проходження специфічної процедури реєстрації. Перш ніж перейти до цього етапу, потрібно підготувати всю необхідну інформацію, включаючи контактні дані, адресу ведення підприємницької діяльності, назву магазину та електронний підпис підприємця. 

У цій статті разом з українською компанією-розробником програмного забезпечення для комплексної автоматизації Торгсофт 

розглянемо переваги використання програмного РРО.

Що таке програмний РРО?

Програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) - це спеціальна програма або додаток, який можна використовувати на різних пристроях, таких як телефони, планшети, комп'ютери та інші, для здійснення розрахунків і виконання функцій касового апарату. У порівнянні з апаратними реєстраторами, програмні варіанти є більш доступними та економічно вигідними в умовах експлуатації. 

Згідно з рекомендаціями фіскальних служб, використання ПРРО цілком виправдане, особливо для фізичних осіб-підприємців 2-4 групи, але вони також можуть бути використані іншими суб'єктами господарювання, включаючи юридичних осіб. Вони мають можливість вибирати між звичайним апаратним РРО та програмними аналогами. При потребі в універсальному підході можливе використання обох рішень одночасно.

Переваги ПРРО

Програмний РРО для ФОП характеризується багатьма перевагами, про які варто знати:

  1. Обслуговування ПРРО може бути виконане віддалено з комп’ютера або мобільного пристрою, без укладення договору з ЦСО, як у випадку РРО.
  2. Вартість ПРРО істотно нижча, оскільки підприємець, який використовує програмний РРО, сплачує лише щомісячний тариф. А роблячи вибір в користь Торсофт, абонплата і зовсім відсутня. 
  3. Реєстрація ПРРО можлива в режимі онлайн та займає до 1 дня, у порівнянні з РРО, для якого потрібно подати заяву в ДПС і ЦСО, що може зайняти до 5 днів.
  4. Можливість інтеграції ПРРО з обліковими системами, такими як CRM, системи управління складом тощо, що дозволяє підприємцеві видавати фіскальні чеки у звичному для нього середовищі.
  5. Автоматичне створення фінансової звітності та можливість отримання статистики продажів за будь-який період є ще однією перевагою використання ПРРО.

Програмний РРО для ФОП у смартфоні або планшеті

Програмний РРО, встановлений на комп'ютері або іншому пристрої, автоматично формує електронні чеки та відправляє їх на сервер податкової служби. Після цього сервер присвоює кожному чеку фіскальний номер та відправляє їх назад. Це дозволяє надіслати чек клієнту або видрукувати його. У випадку відсутності зв'язку з сервером ДПС, програмний РРО може перейти в режим офлайн. 

Інтеграція ПРРО з різними пристроями на вибір бізнесу дозволяє підприємцям з легкістю вести облік фіскальних операцій навіть під час відряджень, переговорів або на виїзді, а не лише у торговій точці або офісі. Це робить процес управління бізнесом більш зручним та доступним, що своєю чергою сприяє покращенню ефективності та конкурентоспроможності.

Висновок

ПРРО необхідний не лише, щоб уникнути штрафних санкцій. Зробивши правильний вибір, підприємець може розраховувати на додаткові переваги, які полегшать ведення бізнесу. З його настройкою зможе розібратися кожен, враховуючи доволі просту систему налаштувань. Випробуйте онлайн-касу на декількох пристроях, щоб впевнитись в її якісній роботі. Безперебійна робота та можливість здійснювати транзакції важлива, тому зверніть увагу на Торгсофт, який користується популярністю серед підприємців та високим рейтингом.


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм