Облік продажів та складу для магазину

2021-02-07 03:18
81
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Документи та документообіг Бізнес і фінанси

Зміст

Більшості магазинів обов'язково потрібна функціональна та, по можливості, безкоштовна програма для обліку продажу та складу. Успішно вести діяльність без цього майже неможливо навіть для найменшого бізнесу. Якщо відмовитися від стеження за даними показниками, можна нарватися на великі збитки та помилки, які зашкодять магазину. Водночас ніхто не застрахований від помилок співробітників.

У цій статті ми обговоримо питання використання популярних програм, а також переваги, які надає використання хмарного рішення.

Основний софт (програмне забезпечення) для обліку продажу та складу

Застосування програм підходить як для обліку товарів. Найчастіше воно застосовується також для таких речей, як:

  • спрощення замовлень;
  • ведення статистики та динаміки бізнесу;
  • стеження та фіксація угод.

Використання програмного забезпечення оптимізує роботу магазину, дозволяє витрачати менше, заробляти більше, збільшувати ефективність. Важливо зрозуміти, які програми найчастіше застосовуються для обліку складу та продажу. До них входять:

  1. RM-SKLAD

Найбільше підходить для бізнесу. Рекомендується як непоганий варіант для маленьких магазинів. Перевагою вважається знижена вимогливість до потужності комп'ютера.

При цьому програма має багато помилок і практично не підтримується з точки зору оновлень, не дає можливість хмарного збереження і має практично повністю табличний, складний зовнішній вигляд. Також вимагає покупку для ліцензованого використання.

  1. Інфо-Підприємство (версія: універсальний магазин/склад)

Програма, яка є популярною як серед роздрібних, так і серед оптових магазинів. Інтерфейс трохи сучасніший, ніж у RM-SKLAD, але теж не позбавлений громіздкості та складності в освоєнні.

Істотними мінусами є велика ціна (9500 грн на момент написання статті), безальтернативність покупки для повноцінного використання та необхідність тривалого навчання персоналу.

Своїми бонусами, порівняно з лідером ринку, програмою 1С, адміністрація називає можливість повноцінного розрахунку зарплати, а також обліку кадрів і реалізацію інших дрібних, але приємних функцій.

  1. 1С: управління торгівлею

Мабуть, один із найвідоміших та найпопулярніших варіантів для магазинів на території країн колишнього СРСР. Вважається зразком для будь-якого софту конкурентів. Ліцензований продукт легко справляється з урахуванням бізнесу будь-якого розміру.

Переваги: велика кількість функцій та опцій, можливість управління фінансами, закупівлями, продажами та іншими сферами життя бізнесу, розрахунок оподаткування.

Недоліки: дуже висока складність та необхідність серйозного навчання персоналу, оптимізація деяких функцій неможлива без допомоги кваліфікованого професіонала-наладчика, велика ціна ліцензованого програмного забезпечення.

Хмарні сервіси та їх переваги

Незважаючи на те, що класичні програми все ще дуже популярні, магазини поступово переходять у 21 століття. А він характеризується створенням універсальних та розвинених рішень на основі хмарного функціонування.

Чому саме за хмарними сервісами для обліку продажу та складу магазину майбутнє? Вони:

  • доступні завжди та з будь-якого пристрою;
  • дозволяють не переживати через проблеми з технікою та її поломками (всі дані зберігаються на віддаленому сервері і ніколи не будуть втрачені);
  • більш регулярно оновлюються;
  • часто мають абсолютно безкоштовний базовий рівень для ознайомлення та використання;
  • створюються з інтерфейсом, який спрямований на те, щоб бути максимально «користувачем-френдлі» (ніякого складного зовнішнього вигляду, захованих за купою переходів функцій та необхідності в тривалому навчанні);
  • дозволяють мати постійний контакт із розробниками майданчика з метою надсилання їм запитів, питань та рекомендацій щодо майбутніх покращень.

По суті, це самі програми обліку, які були описані вище. Але вони реалізовані у вікні браузера. Вони не вимагають встановлення, складного налаштування, потужностей пристрою. Використовувати їх можна навіть через мобільні пристрої (планшети, телефони).

Мобікаса: принципово нове рішення для українського бізнесу

«Мобікаса» – один із перших сервісів, орієнтований на спрощення ведення бізнесу українськими магазинами та підприємцями. Через його мінімалістичний інтерфейс, який не можна навіть порівнювати з громіздким 1С, що є найкращим серед програм-конкурентів, можна виконувати ті самі завдання:

  • створювати сторінки для різних магазинів, прив'язаних до одного облікового запису;
  • стежити за загальним зведенням статистичних показників магазину;
  • контролювати список товарів та послуг;
  • стежити за обсягами продажу та угодами з конкретними клієнтами;
  • займатися комплексним контролем складу (постачання, списання, перелік постачальників);
  • додавати до керування хмарним сервісом різні категорії користувачів з конкретними правами на редагування даних;
  • вивчати аналітику, що автоматично формується, за найбільш продаваними позиціями магазину;
  • стежити за обсягами фінансового обороту з допомогою наочного автоматичного графіка.

І все це у вікні вашого монітора або того ж планшета, без різних "танців з бубном", покупок ліцензій, установок, налаштувань та іншого. Навіть новачок розбереться з функціями і вже за півгодини користуватиметься майданчиком без зайвих зусиль.


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм