Сайт-візитка: що це, як його створити, і для чого він бізнесу

2023-10-18 09:31
196
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Бізнес і фінанси

Зміст

Сучасний світ бізнесу неможливо уявити без взаємодії з інтернетом: у вас у будь-якому разі є сторінка в Instagram, де ви викладаєте найвдаліші кадри з описом послуг або у Facebook, де ви висвітлюєте діяльність компанії або цікаві новини пов'язані з нею. У кожного з вас напевно була ситуація, коли було потрібно дати візитку клієнту або майбутньому партнеру, а вони як на зло, скінчилися і доводиться вигадувати спосіб, як викрутитися з ситуації і при цьому, подати себе з найкращого боку? 

Вихід є: корисний простір інтернету пропонує зручну послугу — сайт-візитку.

Сайт-візитка: що це таке?

Сайт-візитка — це невеликий сайт, що зазвичай складається з однієї (або декількох) вебсторінок і призначений для того, щоб представити особисту інформацію, послуги, портфоліо, або іншу важливу інформацію. Однак, навіть за своєю простотою, сайт-візитка може бути надзвичайно корисним для різних сфер діяльності.

Стандартні розділи сайту-візитки:

  • Інформація про компанію. Тут може бути відображено основну місію компанії, напрямок роботи, історію розвитку компанії, її головні успіхи і досягнення, інформація про найбільш значущих клієнтів або партнерів, тощо.
  • Каталог. Цей розділ містить у собі перелік товарів або послуг, які пропонує компанія, із зазначенням їх вартості та основних характеристик, але без можливості оформлення замовлення безпосередньо на сайті.
  • Контакти. Крім стандартних вказівок телефонів, адреси, електронної пошти та посилань на соціальні мережі, сайти-візитки часто доповнюють інтерактивною картою проїзду.
  • Портфоліо. Список успішних проєктів з описом виконаних робіт або інформація про заходи компанії можуть бути виконані у формі фото-галереї.

Чим корисний сайт-візитка?

Сайти-візитки вважаються менш витратними, але по ефективності вони рівні структурованим порталам. Ось кілька переваг сайта-візитки:

  • Доступна вартість. Можна знайти чимало веб-агентств, які пропонують зробити такий сайт. Середня вартість — від 700 грн. А можна це зробити безкоштовно, наприклад, у mobicard.com.ua 
  • Простота створення. На те, щоб отримати сайт-візитку від веб-агентства, вам треба трохи почекати — ну знаєте, у майстрів крім вашого, ще купа замовлень. А у mobicard.com.ua, ви можете зробити візитку своєї компанії усього за півгодини!
  • Відсутність потреби постійно обслуговувати ресурс. Щоб сайт-візитка був завжди актуальний, треба лише оновлювати перелік послуг та при необхідності, адресу компанії та лінки на соціальні мережі.
  • Лаконічність. На такому сайті розташовується тільки найбільш важлива інформація. Тут не передбачені додаткові розділи та зайвий контент.

Купа плюсів і жодного мінуса, чи не так? Якщо ви дочитали статтю до цього моменту, мабуть, ви дійсно зацікавлені мати презентабельну візитку, яка буде завжди з собою.

Як створити сайт-візитку?

Тож, як самостійно створити сайт-візитку?

Зробити сайт-візитку можна на таких безкоштовних сервісах: Wix, Weebly, та WordPress.com

Але якщо ви не хочете витрачати гроші на відкриття повноцінного сервісу цих сайтів та додаткових послуг, ви можете перейти на сайт mobicard.com.ua Від вас потрібна лише реєстрація. І ваша візитка майже готова. 

А ще у mobicard є такі функції, як QR-код для швидкого шерінгу з мобільного, аналітика відвідувань, інтеграція з інстаграм. І все це, ба навіть більше, абсолютно безкоштовно

Доступні сайти-візитки з сучасним дизайном і гарною структурою

І як підсумок, розкажемо і покажемо вам кілька доступних сайтів-візиток з сучасним дизайном і гарною структурою

Сайт салону краси 

https://gbar.com.ua/



І це якесь диво! Ви тільки подивіться як же гарно він створений — на головній сторінці зібрані всі види послуг салону у форматі “одні фото, жодних зайвих слів”. Як жінці, мені одразу хочеться тицнути ту кнопку «записатися онлайн» у хедері та замовити всі послуги одразу. 

Якщо ж все-таки недостатньо візуальної інформації та треба дізнатися більше про цей салон, можна перейти у навігаційне меню зліва. Стильно і лаконічно. 

Не обділю увагою чоловіків. Ось приклад сайту барбершопу:

https://www.admiral-barberhouse.com.ua

Достатньо мужньо, чи не так? Сайт розроблений спеціально для чоловіків: коротко, інформативно, лаконічно. «Прийшов, побачив, підстригся».

А ось бізнес сторінка масажного салону:

https://mobicard.com.ua/card/shantispa_od

Приємний інтерфейс, читабельна інформація  та нічого зайвого. Як сучасному користувачу інтернету, який не любить марнувати свій час, а хоче швидко визначитися і зрозуміти, до кого йому звернутися, така візитка точно прийдеться до вподоби.

Висновок

Сайт-візитка є важливим інструментом для представлення вашого бізнесу в онлайн-середовищі. Він дозволяє зробити вашу інформацію доступною для аудиторії 24/7, привернути нових клієнтів та підвищити впізнаваність бренду. Ви можете легко створити свій сайт-візитку за допомогою безкоштовних сервісів або розглянути альтернативи, такі як MobiCard, які надають більше інтерактивності і стилю вашим онлайн-презентаціям.


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм