Некерована гривня знову почала рости: Національний банк України про курс на наступний понеділок

2023-11-19 19:10
111
Ця стаття на мовах: UA / RU

www.instagram.com


Стаття у розділах:

Новини бізнесу

Не дивлячись на складну воєнну ситуацію в Україні, курс національної валюти продовжує демонструвати позитивні тенденції. На сьогодні можна сміливо говорити про незначне укріплення стосовно основних іноземних валют — долара США і Євро Європейського союзу. Вивчаємо подробиці.

Остання сесія торгів на українському міжбанківському ринку завершилася для української грошової одиниці позитивно. Національний банк підбив підсумки та затвердив офіційний курс, з якого в економічному плані стартує прийдешній понеділок. 

20 листопада 2023 року показник гривні щодо долара на офіційно затвердженому рівні буде знаходитися на відмітці в 36,1393 грн за одиницю американської валюти. Це свідчить про укріплення на цілих 11 копійок відносно ситуації, яка була минулої п’ятниці.

Що стосується євро, то там стрибок гривні більш скромний. Матимемо на 5 копійок більш «сильний» курс Гривнева вартість однієї одиниці загальноєвропейської валюти буде становити 39,2582 грн.

Варто нагадати, що сьогодні в Україні діє режим керованої гнучкості обмінного курсу. Якщо ще у вересні цього року (як і купу місяців до цього) курс гривні був фіксованим і ніяк не змінювався (для захисту економіки в умовах війни), то зараз Національним банком призначено верховенство міжбанківського ринку. 

Хоча, варто зазначити, що НБУ продовжує слідкувати за ситуацію і скеровувати певні «акценти. До прикладу — здійснює компенсаційні дії в моменти, коли спостерігається дефіцит іноземних валют на ринку. Статистика каже про те, що щотижневий чистий продаж доларів в Україні протягом трьох останніх тижнів коливається від 575 мільйонів і до більш ніж мільярда USD. 


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм