Нацкомісія з тарифів: “Максимальні ціни підвищені, але ми не бачимо причин для подорожчання вартості електрики для бізнесу”

2023-11-20 20:21
114
Ця стаття на мовах: UA / RU

www.instagram.com


Стаття у розділах:

Новини бізнесу

Керівник НКРЕКП (регулюючий орган у сфері контролю енергетики та комунальних послуг) поділився обнадійливими новинами для українського бізнесу. Чиновник давав інтерв’ю журналістам в ефірі загальнонаціонального телемарафону і відповів на питання про те, як вплине підвищення прайс-кепів (максимальних цін) на вартість енергоресурсу для бізнесу. Вивчаємо подробиці.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський ставить акцент на ринкових механізмах, які і формують вартість бізнес-клієнтів. Озвучив він наступне: “Представники бізнес-сегменту, як і раніше, закуповують енергію з чотирьох напрямків. Завдяки цьому і на відміну від сфери приватних споживачів, даний механізм допомагає формувати справедливу ринкову вартість. Ціна не буде формуватися вручну. І на сьогодні ми не бачимо причин для того, щоб сталося щось надто катастрофічне. Тим не менш, у випадку негараздів та непередбачуваних проблем, ми зможемо оперативно відреагувати і допомогти”.

Чиновник додав також інформацію про те, для чого було ініційоване нове підняття цінових обмежень. Регулюючий орган хоче досягти декількох основних цілей:

  1. Підвищити ступінь лібералізації енергоринку України.
  2. Модернізувати правила ринку (для їх подальшого руху в сторону злиття з Європейськими).
  3. Створити умови для зручного запуску високоманеврених потужностей, які можуть вмикатися на короткий час і закривати підвищений попит у критичні періоди з попитом від споживачів і нестачею від постачальників.

Наостанок чиновник нагадав, що населенню поки що немає про що переживати. Для нього тарифи будуть незмінними (принаймні найближчі місяці).


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм