Міністерство економіки озвучило надихаючу статистику: грантова програма «Власна справа» досягла відмітки в 16 000 переможців

2024-05-03 18:58
73
Ця стаття на мовах: UA / RU

www.instagram.com


Стаття у розділах:

Новини бізнесу

Зміст

Один із найбільш популярних урядових проєктів, програма мікрокредитування нового бізнесу «Власна справа» досяг позначки в 16 тисяч переможців. Про таку надихаючу статистику ініціативи, що націлена на створення нових робочих місць, розвиток бізнес-сфери та боротьбу із безробіттям, повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна. Вивчаємо подробиці.

Ефективна статистика за час існування мікрогранту

Чиновниця повідомила, що на даний момент 16 000 переможців отримали (а деякі скоро отримають) від держави загальну суму в 3.8 млрд гривень. Деякі з них використовують суму на започаткування власної справи з нуля, інші — розвивають за допомогою державного мікрокредиту вже наявний бізнес.

Цього року програма запустила вже сьому по порядку хвилю визначення переможців і надала допомогу 526 українцям на суму в 127 млн гривень. Загальна кількість робочих місць, створених на основі допомоги «Власної справи» зросла до 35 000.

Якщо брати до уваги останню статистику сьомої хвилі, то матимемо такі показники:

  1. Отримувачів гранту жіночої статі 50%, чоловіків — 41%.
  2. Юридичні особи ставали переможцями у 9% випадків.
  3. Більше, ніж 75% призових місць зайняті людьми із вищою освітою.
  4. Регіональними лідерами серед переможців є: Львівська, Івано-Франківська і Київська області. 
  5. Основна стаття витрат за гроші, отримані за програмою грантової допомоги — закупівля нового обладнання під задачі бізнесу.

Серед бізнес-сфер, представниками яких є переможці, лідирують: 

  • торгівля;
  • ремонт автомобілей;
  • харчова сфера;
  • переробна промисловість. 

В залежності від суми гранту, кожен його отримувач має створити не менше, ніж 1-2 робочих місця.

Цікаві особливості повернення даного кредиту для бізнесу

Варто зазначити, що програма є максимально поблажливою для своїх переможців з точки зору майбутнього повернення отриманих кредитних коштів. Передбачається, що дана процедура буде здійснюватися у чіткій прив’язці до сплати податків та зборів, що значно зменшує тиск на підприємця, який отримав суму від 50 до 250 тисяч гривень від держави на власну справу.


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм