Депутати Верховної Ради відновили податкові перевірки: до чого готуватися українському бізнесу з 1 грудня

2023-11-25 21:35
111
Ця стаття на мовах: UA / RU

www.instagram.com


Стаття у розділах:

Новини бізнесу

Верховна Рада України прийняла рішення про відхилення блокуючих постанов щодо податкових перевірок бізнесу. Відповідно до проєкту закону №10016-д часткове відновлення цих процедур відбудеться вже з початку грудня цього року. Вивчаємо подробиці.

Про подію розповів голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики. Данило Гетьманцев поділився новиною у своєму Telegeam-каналі. У опублікованому повідомленні сказано, що під перевірку будуть підпадати ризиковані підприємства, яким доведеться мати справу з податківцями з 1 грудня 2023 року.

Закон «Про скасування мораторію на проведення перевірок» (№10016-д) був ухвалений парламентом ще 9 листопада. Відповідно до нього, вже найближчим часом документальні перевірки почнуть проводитися у представників бізнесу, які:

  1. Виробляють продукцію, за які сплачується непрямий податок у вигляді акцизного збору.
  2. Займаються азартними іграми.
  3. Надають фінансові послуги. 
  4. Всі, хто на момент 2021 року мали: дебіторську заборгованість, яка в два рази перевищує кредиторську; рівень сплати податку на прибуток і ПДВ менший за 50% представників по аналогічній галузі; дохід 10 млн+ за рік при витратах на рівні 75% від цієї суми.

У цей же час, немає про що хвилюватися таким категоріям бізнесу, як: ФОП 1 і 2 групи, компанії на тимчасово окупованих територіях і територіях, де точаться бойові дії.


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм