Запуск бізнесу в інтернеті тепер без альтернатив: українці проводять в мережі все більше часу

2024-01-27 23:59
337
Ця стаття на мовах: UA / RU

www.instagram.com


Стаття у розділах:

Новини бізнесу

Інтернет стає все більш популярним серед українців, які використовують його не тільки для розваги, але й для роботи, навчання, покупок і комунікації. За результатами опитування КМІС, кількість наших співгромадян, які використовують світову мережу кожного дня, за останні 12 місяців збільшилася з 72% до 80%. Розбираємось у подробицях.

Основні дані опитування

Опубліковані цифри та висновки свідчать про те, що інтернет стає все більш важливим каналом для отримання інформації, послуг і товарів, а також для вираження своєї думки і впливу на суспільні процеси. Також це означає, що запуск бізнесу в інтернеті тепер без альтернатив, якщо хочете досягти успіху і конкурентоспроможності на ринку.

Опитування КМІС показало, що:

  1. Доля щоденних користувачів інтернету зросла на цілих 8% жителів країни. За останні три роки цей показник збільшився більш ніж на 10%.
  2. Ще 11% українців є нерегулярними користувачами: з двома-трьома годинами в мережі на тиждень і рідше. Не користувалися інтернетом 9% з опитуваних. За останні роки їх частка впала на цілих 5%.
  3. Найбільш активними користувачами інтернету є молоді люди віком від 18 до 34 років, жителі міст і особи з вищою освітою.
  4. Найпопулярнішими видами діяльності в інтернеті є перегляд новин (82%), соціальні мережі (78%), електронна пошта (76%), музика і відео (74%) і месенджери (73%).
  5. За рік значно зросла частка українців, які використовують інтернет для навчання, роботи, покупок і банківських операцій.

Загальнодержавне опитування тривало всі три місяці осені 2023 року серед жителів України віком 18 років і старше, які проживали на неокупованих територіях. Воно проводилося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI).


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм