Як отримати 1 млн грн на свій бізнес від Lenovo: навчально-грантова програма Think ON. Ukraine стартує вдруге

2023-12-15 17:13
197
Ця стаття на мовах: UA / RU

www.instagram.com


Стаття у розділах:

Новини бізнесу

Зміст

Українські підприємці вражають своєю силою, креативністю та витривалістю. Таку думку висловив генеральний директор Lenovo в Україні Тарас Джамалов. Він також зазначив, що компанія бачить потенціал бізнесу в нашій державі і всіма силами хоче його підтримати у складні часи. Саме тому Lenovo вже другий рік поспіль організовує навчально-грантову програму Think ON. Ukraine для мікро і малих підприємств. Програма передбачає не тільки глибокий бізнес-курс з дев’яти лекцій, менторські сесії та майстер-класи з пітчингу, а й грантове фінансування для трьох найкращих проектів. 

Переможці розділяють між собою 1 млн грн, які можуть витратити на розвиток свого бізнесу: 

  1. 500 000 грн – для першого місця.
  2. 300 000 грн – для другого.
  3. 200 000 грн – для третього. 

У журі програми цього року будуть не тільки представники Lenovo, а й успішні підприємці та інвестори (співзасновниця «Нової пошти» Інна Поперешнюк, мультипідприємець та інвестор Ярослав Ярославський, а також Максим Заіка, який став переможцем програми минулого року).

Головою журі буде відомий маркетолог, підприємець та інвестор Андрій Федорів. 

Як приєднатися до програми?

Є два варіанти участі в програмі: навчання або грант. Навчальна програма відкрита для всіх підприємств, незалежно від їх розміру. Щоб стати учасником, потрібно зареєструватися на сайті програми і заповнити коротку анкету.

Грантова програма призначена для українських виробничих та сервісних підприємств, які працюють вже два роки і мають від 5 до 50 співробітників. Їх фінансовий оборот має бути в межах від 5 до 320 млн грн на рік. Також вони мають демонструвати інноваційний підхід до свого бізнесу.

Щоб подати заявку на грант, потрібно також зареєструватися на сайті програми і заповнити вже детальну анкету. Термін подачі заявок – з 4 грудня 2023 року до 26 січня 2024 року. 18 грудня о 16 год відбудеться онлайн-зустріч, де можна дізнатися більше про умови та особливості заповнення заявки. Відеозапис зустрічі буде доступний на сайті програми. 

Як обиратимуть переможців програми Think ON. Ukraine?

Усі заявки на грант будуть ретельно перевірені експертною комісією, яка складе свій рейтинг проєктів. 20 найкращих пройдуть до півфіналу. Півфіналісти представлять свої проєкти на внутрішньому онлайн-пітчингу, після чого журі 21 лютого 2024 року обере 10 фіналістів.

Ось основні критерії, за якими журі вибиратиме фіналістів:

  1. Досвід роботи підприємства і масштаб бізнесу до війни.
  2. Чисельність персоналу.
  3. Потенціал і перспективи розвитку компанії.
  4. Обґрунтованість стратегії.
  5. Наявність бізнес-проєкту.
  6. Інноваційність. 

Останній крок – фінальний офлайн-пітчинг, де фіналісти матимуть 15 хвилин, щоб наживо презентувати свій бізнес-план і відповісти на запитання журі. Відбудеться він 13 березня 2024 року в інноваційному парку UNIT.City, який є партнером програми. Експерти оцінюватимуть проєкти за такими параметрами: життєздатність, перспективність та інноваційність. Також враховуватимуть вміння презентувати проєкт і вести дискусію.

Три проєкти, які отримають найвищі бали за результатами пітчингу, стануть переможцями навчально-грантової програми Think ON. Ukraine. Вони отримають грантове фінансування на розвиток свого бізнесу.

Переможець програми також зможе поспілкуватися з Андрієм Федорівим на окремій менторській сесії, а партнер програми Lean Institute Ukraine подарує три місяці навчання на курсі Lean Yellow Belt.

10 фіналістів також отримають 60-хвилинні консультації та знижки на впровадження системи Microsoft 365 від партнера програми – компанії Indi Vision.

Як бачите, програма Think ON. Ukraine – це унікальна можливість для українських підприємців отримати не тільки знання, а й фінансову підтримку від Lenovo. Якщо ви хочете приєднатися до програми, не зволікайте і подавайте свою заявку на сайті програми. Можливо, саме ваш проект стане наступним переможцем!


Ви експерт? Поділіться досвідом на busyb
Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм